Description

Minéral sur fond herbacé, ce Riesling est issu d'une parcelle dénommée Berg, cultivée en biodynamie non loin du village alsacien de Bernardvillé. Il est élaboré par un des plus célèbres vignerons de la vallée du Rhône, Michel Chapoutier, créateur d'un des vins les plus prestigieux de l'Hexagone : L'Hermite

Fiche technique

Type de vin
Blanc
Millésime
2012
Alcool
14.0% vol.
Cépage
100% Riesling
Autres formats disponibles:
Origine
Alsace

L'avis des experts

James Suckling:

"Toasty and candied lemon. Mature riesling aromas and flavors. The supple acidity underlines the fact that this is now fully there. Good through 2022."

Jeb Dunnuck:

An incredibly mineral and honeyed effort, the 2012 Riesling Lieu-Dit Berg’s medium gold color is followed by crisp, dry, savory aromas and flavors of freshly crushed rocks, honeycomb, white flowers, thyme, and crushed citrus. Medium-bodied, laser-focused, crisp and savory, it needs 2-4 years of cellaring and will keep for two decades.