Salia 2015
Description
Salia est le nom latin d'un cours d'eau de la Cantabrie, le Saja, souvenir des origines de la famille du viticulteur, Víctor de la Serna. Ce dernier a récupéré une vieille lettre avec en-tête de son grand-père qu'il utilise à présent comme étiquette de ce vin rouge, capable de mêler harmonieusement la versatile Syrah à des cépages traditionnellement cultivés à Manchuela, comme l'Alicante Bouschet. Il s'agit d'un rouge profond et puissant, avec des notes carnées, caractéristiques d'une Syrah plantée en altitude.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
The 2013 Salia was cropped from a cool year and has a varietal breakdown of 61% Syrah from the clay-dominated parts of their vineyards, 32% Alicante Bouschet (Garnacha Tintorera) and 7% Garnacha. This has 13.5% and has very good freshness, making it approachable and easy to drink. Salia tends to be a little funky, and in this cool vintage, I even found some animal-like notes of singed leather intermixed with aromas of tempera paint and fountain pen ink. The palate has some earthy notes and dusty tannins, with a certain rusticity and a dry finish. It needs a little bit of air, so decanting it in advance might not be a bad idea. 18,000 bottles produced. it was bottled in August 2014.
Millésimes: 2022 2021 2020 2015
Se puede tomar pero no es mi estilo, no repetir