Pago El Espino 2011
Fiche technique
L'avis des experts
"Somehow different to the other wines from the winery, the blend of Petit Verdot, Tempranillo and Merlot, is a single-vineyard red called 2011 Pago El Espino, which fermented with indigenous yeasts and matured for 15 months in barrels (they replace some 20% of the barrels each vintage). The nose is a combination of mint and oak-related aromas with notes of tomato vine, esparto grass and dry hay, a bit Porty and oily, with a riper and more Mediterranean profile. The medium to full-bodied palate shows minty flavors and plenty of influence from the oak, with some harsh tannins that need to calm down in bottle, pungent flavors and a warm finish. Unusual. 28,000 bottles".
Millésimes: 2021 2020 2019 2011
Nos membres n’ont pas encore laissé de commentaires pour ce millésime. Cliquez sur les millésimes précédents pour accéder aux commentaires.
Nos membres n’ont pas encore laissé de commentaires pour ce millésime. Cliquez sur les millésimes précédents pour accéder aux commentaires.
Un fijo en casa.
Génial !!!
Bueno al principio, pero degenera rápidamente en un vino amistelado. No repetir
Segunda añada esta (2011) que pruebo de este vino, y he decir que mantiene todo aquello que aprecio en un vino. Un verdadero placer.
Olor a regaliz, en boca muy goloso.