L'Ermita 2011
Fiche technique
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
"The 2011 L’Ermita suffers a bit in comparison with the nearly perfect 2010. Yields in 2011 were even lower than in 2010 (and both were relatively large vintages, as there will be no more than 500 bottles of 2012 or 2013), 3.64 hectoliters per hectare. It has a riper nose than the 2010 (aren’t comparisons awful?) with earthy notes of soil (beetroot?), peat, violets, ripe peach and juicy fruit flavors. It’s elegant yet powerful, ripe and with grainy tannins. It feels very organic, soil-driven, full and ripe. Today I prefer the palate to the nose. In case you’re interested in a second opinion, Alvaro Palacios himself was telling me how he prefers L’Ermita 2011 over 2010, which he finds fuller. Today we disagree, but maybe in a few years our opinions might converge. We’ll see. Drink 2015-2025."
Millésimes: 2022 2021 2020 2011
Nos membres n’ont pas encore laissé de commentaires pour ce millésime. Cliquez sur les millésimes précédents pour accéder aux commentaires.
Nos membres n’ont pas encore laissé de commentaires pour ce millésime. Cliquez sur les millésimes précédents pour accéder aux commentaires.
Nos membres n’ont pas encore laissé de commentaires pour ce millésime. Cliquez sur les millésimes précédents pour accéder aux commentaires.
Nos membres n’ont pas encore laissé de commentaires pour ce millésime. Cliquez sur les millésimes précédents pour accéder aux commentaires.