Château Poujeaux 2018
Fiche technique
L'avis des experts
Pretty aromas of wild blackberries, violets, milk chocolate and licorice. It’s medium-to full-bodied with firm, creamy tannins. Polished and concentrated. Better from 2024.
The austerity of the tannins is accentuated at this point after ageing, but backed up by richly layered cassis fruits and a brilliant swish of Médoc eucalyptus. This is going to power through the next decade, and is one to watch out for. - Jane Anson.
There are lots of impressive Moulis in this vintage and the 2018 Château Poujeaux is one of them. This medium to full-bodied, soft, nicely textured, mouth-filling beauty has lots of blackberry and black cherry fruit, notes of tobacco and damp earth, no hard edges, and a great finish. It's certainly an outstanding wine and has another decade of prime drinking or more ahead of it. The blend is 55% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, and the rest Petit Verdot, aged in one-third new French oak.
Avec une trame plus serrée qu'en 2018, le 2019 affiche une belle race. La bouche est effilée et dotée d'une belle finesse.
Millésimes: 2022 2020 2018 2016
Nos membres n’ont pas encore laissé de commentaires pour ce millésime. Cliquez sur les millésimes précédents pour accéder aux commentaires.
Nos membres n’ont pas encore laissé de commentaires pour ce millésime. Cliquez sur les millésimes précédents pour accéder aux commentaires.
Nos membres n’ont pas encore laissé de commentaires pour ce millésime. Cliquez sur les millésimes précédents pour accéder aux commentaires.