Xavier Vignon Vacqueyras Bio 2019
Description
Vacqueyras est une AOC située dans le Rhône méridional, d’où sont issus le Grenache, le Syrah, et le Monastrell, avec lesquels Xavier Vignon élabore ce vin. Chaque cépage est pressé à part afin de donner un vin avec une bonne combinaison de puissance et d’équilibre. On y trouve des notes de fruits des bois, d’épices, et de réglisse. Il est conseillé pour accompagner des viandes telles que l’agneau, le veau, et le porc, ou encore, des sauces orientales. Bonne capacité de garde.
Fiche technique
L'avis des experts
A blend of Grenache, Syrah and Mourvèdre, the 2019 Vacqueyras delivers garrigue-accented notes of blackberries, blueberries and licorice. Medium to full-bodied, it shows more freshness than some of the other 2019s from Vignon, while the tannins are ripe and supple, turning silky on the finish.
Starting with the base 2019 Vacqueyras, this beauty offers a plump, medium to full-bodied, expansive style loaded with notions of red and blue fruits, peppery herbs, and garrigue. With loads of fruit, a ready-to-go, upfront, sexy style, and a great finish, it should certainly be an outstanding wine and have 7-8 years, if not a decade, of prime drinking
Millésimes: 2021 2019 2015
Nos membres n’ont pas encore laissé de commentaires pour ce millésime. Cliquez sur les millésimes précédents pour accéder aux commentaires.
Excelente Vacqueyras.
excelente
Gran descubrimiento de la denominación Vacqueyras.