Poggio Argentato 2019
Description
Poggio Argentato est un vin blanc au palais doux et à l’acidité marquée, parfait en apéritif ou sur des fruits de mer, des poissons crus ou des viandes blanches. Un vin élaboré à partir de quatre cépages blancs différents, dont le Sauvignon blanc, majoritaire. Pour la petite histoire, un autre cépage est présent dans son assemblage, très typique du sud-ouest français, appelé Petit manseng. Celui-ci fermente et vieilli en fûts de chêne de grande capacité pendant environ 3 mois.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
This is a Tuscan white wine with a huge following, and deservedly so. The Fattoria le Pupille 2019 Poggio Argentato is a blend of Sauvignon Blanc, Petit Manseng, Traminer and Semillon. The wine broaches a mid-weight texture, showing some creamy density and waxiness, but it ultimately pulls back to a lean-bodied approach that is pushed forward by the wine's bright and snappy acidity. It delivers aromas of orchard fruit, tangerine skin, sweet almond and poached pear. It has the 360-degree latitude to pair with vegetarian dishes, fish or white meat.
Plenty of cooked limes and pears with a creamy texture and tangy fruit at the end. Always a delicious white. Drink now.
Millésimes: 2022 2019 2018 2016
Muy ligerito
Rico en boca. Vino seco. Dice poco en nariz. Merece la pena,