Pícaro del Águila 2018
Description
Pícaro del Águila provient de vieilles vignes de La Aguilera, situées à 860 mètres d’altitude. Les sols sont composés d’argile rouge et de galets, sur des coteaux orientés nord, en direction de la vallée du fleuve Gromejón. Bien qu’il soit dominé par le Tempranillo, ce vin compte également d’autres cépages rouges et blancs comme le Grenache, le Bobal et le Tempranillo gris. Tous sont vinifiés en même temps pour obtenir une expression plus fidèle des terroirs d’origine. Le résultat est un vin savoureux, épicé et à la belle acidité.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
I tasted two vintages of the entry-level red, of which the young 2018 Pícaro del Águila Tinto had just been bottled and should be released soon. This is their most approachable red, and it has the depth, concentration and nuance of the best wines from many wineries. It's produced in a more jovial style, but the wine comes from old vines that always have a field blend with small percentages of whatever grapes that are all fermented together, and these vines always produce a serious and deep wine. In 2018, it matured in French oak barrels for 11 months. This is very young and tender, expressive and aromatic, very much in line with the 2016. It has lots of energy and power, more than you might think, and it's serious. It's drinkable now, but it should get even better with some time in bottle. 44,680 bottles and 787 magnums were filled in September 2019.
Millésimes: 2022 2021 2020 2018
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Muito bom, precisa de estagiar Na garrafa mais alguns anos.
Añada 2019
Me ha encantado. Lo que yo entiendo por vino sabroso y de extraordinaria calidad.