Monier de la Sizeranne Hermitage 2016
Description
Ce vin tire son nom de celui d'une famille influente de Tain l'Hermitage. Un vin rouge issu de différents terroirs, à la viticulture biodynamique et biologique, qui évoque de délicieux arômes de fruits rouges et d'épices. À déguster sur un rôti de boeuf ou du Saint-Félicien bien fait.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
The 2016 Hermitage Monier de La Sizeranne checks in as 100% Syrah that's from a multitude of terroirs on Hermitage, and it spent 16 months in 25% new French oak. It's the finest vintage of this cuvée I can remember and offers sensational notes of currants, blackberries, smoked earth, new saddle leather, and graphite. Just a classic Hermitage, with sweet tannins, a rounded, sumptuous texture, and a serious core of fruit, don't miss this beauty! It’s going to benefit from 4-5 years of bottle age and have 2-3 decades of prime drinking.
Full-bodied and rich while at the same time silky smooth, the 2016 Hermitage Monier de la Sizeranne is a fine effort that needs only a couple of years in the cellar. Pencil shavings and crushed stones frame cassis and black olive flavors, turning to charcoal notes on the long, softly dusty finish.
Une palette qui se montre épurée avec une définition sur des notes de graphite et épicée. Encore engoncé, ce vin offre une sève longiligne.
Goûté brut de cuve. Parfums de gelée de fruits noirs, bouche en rondeur avec des tannins assez fondus, du charme et une réussite plus accomplie que le blanc chante-alouette dans ce millésime.
Absolument délicieux, d'une grande complexité, compotée de myrtille et cerise, cuir, fumée, cacao amer, toast, une superbe structure poivrée