Description

Le Grenache Blanc, aux nuances mûres et sucrées et le caractériel Xarel.lo, aux arômes plus frais, composent le coupage équilibré de ce blanc d’Olesa de Bonesvalls, au cœur du Massis del Garraf. Un travail méticuleux, réalisé au cœur de la propriété, fait entre ces deux cépages qui fermentent par la suite en barriques de chêne français durant 9 mois pour produire un blanc onctueux et gourmand. Un projet auquel Benjamín Romeo, du domaine Contador, a participé. 

Fiche technique

Le domaine
Type de vin
Blanc
Millésime
2014
Alcool
12.5% vol.
Cépage
60% Xarel.lo, 40% Garnacha blanca
Origine
Cataluña

L'avis des experts

The Wine Advocate:

"The 2014 Macizo is similar to the Massis, also equal parts of Xarello and Garnacha Blanca from selected plots or even specific vines from some of the vineyards used for Massis. Here I feel more influence from the Garnacha Blanca, and there is a touch more spice, as they used a little new oak. It's serious and clean, with a mouthfeel of chalky tannins with good volume; it is powerful and balanced. This is a lot more seriousness than the Massis and it really grows in the glass, so I expect a good and slow development in bottle. Some 4,000 bottles produced."