Dido Blanc 2017
Description
Dido est né du désir de ses créateurs, Sara Pérez et René Barbier fils, de créer un vin blanc empreint de toute l'histoire et la tradition du Montsant. Vin méditerranéen issu de cépages locaux tels que le Grenache blanc, le Macabeu et le Xarel-lo, il déploie toute l'élégance et à la sincérité d'une grande tradition viticole. Incontournable.
Fiche technique
L'avis des experts
If the rosé has the spirit of a white, the white 2017 Dido Blanc has the structure of a red, as it macerated with skins for some 30 days, but it's quite pale (the Macabeo does not go golden, and this Garnacha Blanca from granite just doesn't even if the variety normally does). The wine has a vibrant and lively nose and incredible balance on the palate, with good ripeness and unnoticeable alcohol balanced by very good freshness. It has very fine tannins and a dry, austere and stony finish. I'd give this the edge over the most recent vintages, as it is incredible for a warm and early harvest like 2017. 22,000 bottles produced.
Millésimes: 2021 2020 2019 2017
Nos membres n’ont pas encore laissé de commentaires pour ce millésime. Cliquez sur les millésimes précédents pour accéder aux commentaires.