Anka 2015
Description
Ce vin rouge de l'un des domaines les plus prestigieux du Chili, est élaboré selon les principes de la viticulture traditionnelle. De plus, le raisin à partir duquel il est né est cultivé selon des principes proches de l'agriculture biologique. Élaboré principalement à partir de Cabernet sauvignon issu de vignobles situés au pied des Andes, ce vin a été très bien accuilli par le public mais aussi par la critique pécialisée.
Fiche technique
Dégustation
Vignoble et élaboration
L'avis des experts
The 2015 Anka is the second wine here, cropped from a warm vintage that was considered very good for late-ripening varieties such as Carménère or Petit Verdot. The blend is 70% Cabernet Sauvignon, 12% Cabernet Franc, 10% Merlot, 5% Carménère and 4% Petit Verdot. It fermented with indigenous yeasts at low temperature (26 degrees Celsius). Part of the wine matured in used French oak barrels for 16 to 18 months. It's ripe and shows some evolution of the aromas—herbal and spicy, representing the varieties—and it has ripe flavors showing the warm year. There are fine-grained tannins, juicy fruit and ripe fruit-driven notes on the finish. 4,907 bottles produced. It was bottled in late 2017.
Millésimes: 2016 2015
El 2015 no me gustó para nada, quizás por algún problema en su conservación. Este me ha sorprendido gratamente.
No se si estaba algo pasadito... Me esperaba algo más. A ver que tal el 2016.